Wednesday, 1 June 2016

#PregySecond: Jamu time pantang dah ready

Assalamualaikum ...

Sejak dah tahu date nak bersalin , kite tak habis-habis duk mengemas barang-barang untuk berpantang nanti , yelahh dah tahu proses akan bersalin czer, so dah ade pengalaman sendiri kan macamana nak jaga luka czer , macamana nak jalan time nak amek barang baby atau pergi mandi ..

Alhamdulillah dah siap semuanye , cuma ade satu dua barang yang hasben kena cari .
Pilihan berpantang dah tentu tentunya Air Mancur dan Jamu Susuk Dara .


Mandian Herba Bersalin RM 8.90x2kotak = RM 17.80
- Buat mandian selepas berpantang , dulu kite pakai yang D'Herbs segar dapat mandi herba ni .

Tapel Wangi RM 1.20x3pcs = RM 3.60
- Pakai dengan bekung , tapi kalau czer mana boleh berbekung lagi , so tersilap beli :P

Beras Kecur RM 1.30x3 = RM3.90
- Legakan sengal-sengal , lenguh-lenguh badan


Pilis RM 1.40x5pcs = RM 7.00
- Letak dekat dahi untuk  kelegaan dan mengelakkan pening-pening ketika berpantang , orang tua-tua kate pon untuk hindari angin dalam kepala .




Sabun Anggun Pesona 
- untuk hilangkan stretchmarks dekat paha , perut and area yang ade lah kan . And hitam-hitam dekat perut semasa mengandung .

Jamu Jalinan Cinta
- Kapsul . Pastikan makan lepas anak clear kuning . Jamu ni untuk dalaman kite , ketatkan bahagian ehem . Dan ia perbanyakan susu badan . 

*Tak ada dalam gambar*

Feminine Wash JSD
- Untuk mencuci bahagian bawah , bagi segar dan hilang bau darah kotor

Total : RM 148.30 (Harga Agen)
Salam Sayang,
01.June.2016 Rabu

2 comments :

  1. pipie, yg strechmark tu lepas dah lame beranak bleh apply lg tak?

    ReplyDelete

Winnie The Pooh Glitter