Sunday, 5 June 2016

Mom & Baby Expo_Danga City Mall June'2016

Assalamualaikum ... 

Minggu yang baru ni ade mom and baby expo , tapi tak meriah sangat sebab banyak booth yang tak ade . Niatnye nak beli pampers untuk Adik Baby and Abang Ayyad . Tapi sampai sane hanya ade 2 jenama pampers jek , Owners & mamypoko . Mamypoko pon mahal jugak . 1 Pek RM56 . Giloo ko !! Kite pergi hari sabtu 04.june.2016 , Abang ayyad pulak tinggal dengan TokMa . So dating berdua dengan Hasben .

So kite pon beli barang-barang tambahan yang lain . Barang semua dah lengkap cuma barang keperluan kite macam kurang lagi so kite tambah ape yang patut jek . Kandungan pon dah masuk 36Weeks so dah tak larat nak jalan lama-lama .


BreastPad Lacte RM13
Stroage Bag RM 10 (1pcs)
*nampak lawa pulak plastik die tu yang grab*


Mandian herba Tanamera
Harga Asal RM 30.50
Harga Diskaun RM 27.00


Disposable Panties RM6 (1pcs)

Kite ada beli Pureen liquid untuk basuh bottle susu amek 2pcs RM 21.00

  Lepas tu kite ajak hasben masuk UO dalam Danga City Mall , sebab nak cari pampers anak-anak , dekat dalam tu lagi murah rupenye barang-barang baby , liquid Pureen basuh bottle tu baru RM 9.90 1pcs okey ... Pampers Drypess pulak 1 pek besar tu RM 31.99 , so beli 3pek untuk adik baby , 1 pek untuk abang ayyad . Lepas balik dari expo ajak hasben pergi Tesco Plentong nak beli barang keperluan rumah and makanan untuk pantang nanti macam biskut-biskut , milo , holick and macam-macam lagi . Dan baru teringat berus bottle susu anak dah lama tak berganti , so beli dua . Sebab yang kecik untuk basuh puting bottle tu selalunye tertanggal . sakit hati betuiii ...



Berus Botol RM 9.50
Berus Botol RM 7.50

Dan sejak nak beranak ni kite study balik cara nak handle susu baby , cara nak mengepam dengan betul untuk dapatkan hasil lumayan , kite study dekat group FB #bfmembers . Dekat situ kalau tengok susu-susu ibu memang meriah and rasa macam teruja . Dan baru-baru ni kite tengok femes pulak orang oakai benda alah ni .


*Pinjam Gambar*

So kite survey dekat Lazada , RM 34.00 ape lagi terus amek beli untuk test time pantang kang , Katenye senang je pakai , picit bawah die lepas tu tekap dekat breast . Okey kite cuba and nanti buat testimoni okeh !

Salam Sayang,
05.June.2016, Ahad

1 comment :

  1. Serius nampak senang bnda ni ! Terlambat tahu :(

    ReplyDelete

Winnie The Pooh Glitter