Tuesday, 7 June 2016

#PregySecond: Pentingnya Panties Pakai Buang

Assalamualaikum ... 

Panties pakai buang ni lebih dikenali sebagai Disposable Panties , panties ni serius kite kate memang PENTING lepas beranak , tak kire lah normal atau operation . Sebabnye masa bersalin darah kite keluar banyak , tak sama macam kite period . So adelah darah kotor yang akan melekat dekat panties kalau jenis bukan pakai buang dah jenuh u'olls nak cuci .. Masa pantangkan Muhammad Firhad Irsyad kite pakai jenama Fiffy , okey sangat-sangat .


*Panties tu depan sekali (yang gulung-gulung)*

Dan kali ni kite amek jenama Fiffy and Autumnz . Autumnz ni baru nak try sebab murah masa tengok dekat expo baby baru-baru ni . Yang jenama Fiffy ni harga RM 7.90 (1paket ada 5pcs) , Autumnz pulak RM 6 (1paket ada 5pcs)


So kalau bakal ibu-ibu nak tahu pasal panties ni , memang menjadi keperluan sangat-sangat . Dalam 2 minggu awal tu aje u'olls pakai panties ni , lepas 2 minggu darah dah kurang dah tak banyak sangat . Tapi jangan lah satu hari satu panties , kena tukar-tukar jugak yee . sebab ade darah kotor di situ .. Lagi-lagi yang bersalin normal luka tut tut kena jaga betul-betul .. So Panties ni pakai dan lepas abes tu boleh buang but kena cuci bersih-bersih jugak yee sebab darah kan ,??

Okeh itu saje yang nak share tentang Panties Pakai Buang ini ... ^_^


Salam Sayang,
07.June.2016 Selasa

No comments :

Post a Comment

Winnie The Pooh Glitter