Sunday, 12 June 2016

#PregySecond: Check up 38Weeks & Baby Songsang

Assalamualaikum ... 

Tadi check up baby yang second last sebelum due nanti .. Alhamdulillah berat kite tak naik banyak sangat sekarang 50.4KG , makan macam biasa cuma mungkin berat dah tak nak naik . masa mengandungkan Firhad Irsyad masa kandungan 38weeks 51.7KG .. HB pulak tak check . ^_^

Lepas tu nurse KK check perut macam biasa sekali die tengok perut kite lain macam sebab si kecik kat dalam ni tak tahu lah ape die buat . And check-check Adik Baby punye kepala dah naik atas .. Ohh maiii Ummi awak cuak . patutlah 2 3 hari ni rasa lain je bahagian atas ni , rupenye kepala awak . Tapi masa nurse check tu kepala die dekat tepi , so die macam melintang gitu .. 


Lepas tu nurse tu tolak-tolak sikit -sikit baru kepala die gerak ke atas macam kedudukan songsang tu .. Alahaii anak uii kenapalah last-last ni kepala awak naik ke atas , tak suke eh duduk kepala ke bawah ??? In Shaa Allah semuanye okey , cuma Ummi cuak sangat-sangat awak uii . nanti nak czer camnoo??? Jangan menegak sudah . Nangis Ummi uii nak jaga luka czer menegak !!!


Masa Abang Firhad czer melintang so senang nak jaga luka czer , sebab kedudukan abang okey , ni adik mintak mintak minggu depan dah kembali ke asal ye sayang ... Doakan Adik Baby ye kawan-kawan ummi , doa agar die kembali ke kedudukan asal ...

*10 Hari Lagi*
22 June 2016 Rabu
Nuzul Al-Quran


Salam Sayang,
12 June 2016 (Ahad)

3 comments :

  1. insyaAllah slmt pipie :)
    mek ni luka czer 10cm sbb operate cyst dah la time tu perot nk mngembang sbb preg.

    ReplyDelete
  2. adik baby aktif sgt ni smpai berpusing pusing

    ReplyDelete
  3. InshaAllah... Baby Akan duduk normal balik tu. Baby saja nk kasi ummi cjak tu. Walauapapun semoga dipermudahkan nanti...Amin.. Take care...

    ReplyDelete

Winnie The Pooh Glitter