Monday, 6 June 2016

#BabyStuff: Basuh Bottle Baby

Assalamualaikum ... 

Memandangkan dah sarat-sarat and tunggu detik nak melahirkan ade je last minit baru nak buat kan ?? Hari Ahad aritu tak ade ape nak buat , hasben pon balik rumah mak die tlong emak die kemas warung . So kite pon plan nak basuh bottle-bottle Adik Baby , nanti dalam pantang tak yah buat kerja sangat kan .

Kite pakai manual jek , memang tak beli sterilizer bottle tuh . Pakai periuk ma yang besar sumbat bottle-bottle dalam tu . First kite basuh benda-benda yang bergetah macam outing-puting bottle and breastpump punye corong .

First kite rendamkan semuanye dalam periuk , agak dah lama rebus bottle , angkat and cuci dengan pencuci khas bottle , kite memang pakai jenama Pureen punye yang Orange nih . lepas cuci bilas dengan air sebersih-bersihnye and tunggulah sehingga kering .




Sesi pertama : Bottle susu & Barang-barang breastump


Sesi kedua : Bottle untuk EBM

Itu cara kite basuh , lain orang lain caranya . kalau ade sterilizer tu lagi senang tapi kite rasa tu macam pembaziran so kite tak beli pon . Hasben balik , tengok tengah basuh bottle-bottle hasben dah bising dah sarat-sarat buat kerja rumah sorang-sorang . Kite sengeh jek , boring pulak kalau tak buat ape-ape . nanti dah puasa tak larat rasanye nak buat ape-ape , dengan Abang Firhad yang makin bertambah akal, makin banyak akal die nak menerokai , ni kite basuh bottle pon bukak Upin Ipin untuk die , baru die senyap .

Salam Sayang,
06.June.2016 Isnin

1 comment :

Winnie The Pooh Glitter