Tuesday, 17 June 2014

#Pregy : 32 Weeks

Asslamualaikum ...



Alhamdulillah genab sudah 8 Bulan membawa perut kehulu kehilir bersama Baby Kecik ni ... Alhamdulillah di beri kesihatan yang baik untuk mengandungkan die . Selama 8 Bulan kite Pregy belum penah lagi kite demam teruk setakat muntah-muntah tu normal la kan , kite tak de ngidam pelik-pelik , semue yang kite nak ade je , Allah permudahkan urusan kite . cume mase awal-awal pregy kite teringin sangat nak makan tembikai susu , tapi mase tu belum musim die lagi . Tapi sekarang da puas dah makan . Alhamdulillah Baby xde banyak kerenah . 

Bile check-up bulan-bulan pon kite tak ade masalah yang teruk-teruk , awak-awal pregy normal la berat badan kite tak naik banyak , 12w berat kite 38.5kg, Hb lak 13.5 .. masuk 16w berat 38.5kg , Hb 12.2 .. masuk 20w berat 42.7kg Hb 11.9 ,pastuh mase 24w 46.2kg Hb 11.4 pastuh mase 28w baru la drob Hb . berat 48.8kg Hb 10.0 sampai kene g klinik besar die untuk enjet n tengok result darah macamana , sampai sane lepas amek darah semue result Hb 11.0 . Alhamdulillah ....

Masuk lak 31w kite check up hari tu berat kite 49kg dah ... bayangkan kite dulu bawak badan kite 38kg jek .. ni dah naik 11kg okey !!!! xpe yang penting semuenye sihat-sihat n kite xde masalah mase mengandungkan Baby Kecik ni . ^_^

Doakan kite selamat bersalin , baby kite pon selamat ye kawan-kawan ..

XOXO,
Pipie Azaty

4 comments :

  1. untung la naik 11 kilo je..kite naik dekat 17 kilo T__T

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhu .. naseb naik x banyak mane ... ni da akhir2 pon naik 1kg 1kg jek ... huh

      Delete
  2. assalamualaikum pp, sheila naik 16kg. da turun 10kg da. lagi 6kg nak buang. heheee

    ReplyDelete
    Replies
    1. wa'alaikummursalam sheila ... cayok cayok mummy ... semoga berjaya ye turunkan berat badan :)

      Delete

Winnie The Pooh Glitter