Thursday, 5 June 2014

#Baby Stuff : Dobi Baju Baby

Assalamualaikum u'olls .....


memandangkan perut makin membesar dengan jayanye .. so kite pon sesiaplah membasuh baju Baby Kecik ni . sebab takut makin besar perut makin x larat plak kan .. sedangkan sekarang ni pon dah mengah mengah dah . nak masak , nak kemas rumah pon kite dah serahkan tugas dekat hasben kite . naseb hasben memahami .

sesi membasuh baju Baby Kecik ni dilangsungkan selama 2 hari ye kawan-kawan , amek ko ! haha . ari first tu kite basuh barut , mitten n booties , baju-baju biase . kite guna detergent baby yang khas utk baby . kite beli jename Pureen jek . 

 

mule-mule kite pikir yang botol tu macam softener n kotak tu sabun die , hahaha , bengong ! padahal due-due same jek fungsi die . due due sabun okey . bau die sungguh harum , dan yang paling penting bau baby woooo .... 



okey ni sesi pertame kite mendobi baju Baby Kecik ni , kite asingkan yang berwarne n x berwarne , sebab takut turun warne , n yang paling best sgt , x turun warne pon okey .. haha . xpe berhati hati sebelum yang putih tu bertompok tompok kaler kan .. bile time basuh baru lah nampak banyak wooo baju Baby Kecik . Hasben pon macam terkejut sebab kene basuh sampai due hari sebab ampai x cukup . hihihi . tapi nampak lah Hasben excited tengok baju Baby Kecik.
 

dan gambar ni plak hari kedua mendobi . fuhhhh lap peloh .. hihi ... kite jemur baju dalam rumah jek , sebab sayang baju Baby Kecik ni mane kotor pon buat ape nak jemur luar , tapi orang kate untuk matikan bakteria kat baju baby , tapi kite lak xnak bau wangi baby tu ilang . haha . dush dush dush !!!! hari kedua kite basuh rompers baby , jumsuit baby , sleepsuit baby , bedung , kain selimut , napkin and then seluar tight Baby Kecik . 

dah siap menjemur kite terus tum,bang kat tilam , hasben tolong picit2 kaki sebabnye lenguh wey basuh baju Dak Kecik ni ... hasben nak tolong jemur tapi kite x bagi sebab kite klu jemur baju cerewet sikit . hihi . 

okey sesi melipat baju lak memang menguji kesabaran sebab baju Baby Kecik kan kecik-II so kenelah besabar dan mengambil mase selame 2 jam untuk smue pakaian pakaian Baby Kecik di atas . and Hasben macam biase la dok bau baju baby tu sambil gosok-gosok perut cakap dengan Baby Kecik . Alhamdulillah siap jugak basuh baju die . lepas ni kalau ade barang baby yang baru beli basuh sikit-sikit jek lah .

Now, bile dah settle . sesi mengsurvey stroller baby Kecik plak . kite memang nak jename Sweet Chery .. tapi tengah survey mane yang murah . kite tak mampu beli yang mahal . janji Bbay Kecik ade stroller kan ? in shaa Allah Bbay Kecik selesa n x memilih . bersederhana macam ummi n ayah ye sayang ^_^ . jumpe next entry dengan macam-macam cerite . Dadaaaa

XOXO,
Pipie Azaty

2 comments :

  1. assalamualaikum pp, penuh gila baju baby awak.. best tapi penat kan mendobi? hihiiii sheila belum survey lagi stroller .. lepas habis pantang kot

    ReplyDelete
    Replies
    1. wa'alaikumursalam sheila ... thanks sudi menjengah blog kite ... banyak sngat baju baby wooo ... best sgt , penat memang penat tapi seronok .. takpe baby dalam pantang x pki stroller lagi . pas pantang nnti baru boleh merayap k .... jom follow kite

      Delete

Winnie The Pooh Glitter