Saturday, 7 June 2014

#Baby Syuff : Pencarian Stroller Berakhir

Assalamualikum u'olls ... 


Start dari masuk 2nd trimester asyik la bincang dengan hasben pasal Stroller Baby Kecik , kalau boleh kite nak kelengkapan die lengkap semuenye , x nak lah tergantung-gantung kan . Tapi jenuh jugak mencari sebab hasben n kite jenis cerewet , kite tak lah nak yang mahal tapi kite nak jename Sweet Cherry . kite memang suke sangat-sangat jename ni . 

So bile pergi mane-mane tempat mesti survey-survey harge stroller , mahal wooo , macam nak beli jek dekat kedai biase-biase kompom-kompom murah . kawan kite ade beli stroller die upload kat FB die , so kite tanye-tanye die , sebab macam lawa stroller die walaupon simple n xde jenama . die kate beli dekat Twins Baby . So bile cadangkan dekat hasben, hasben kate xtahu kedai tu kat mane kang sesat da jenuh plak . And mase masuk 3rd trimester baru lah konfiden bulan ni kene jugak beli stroller Baby Kecik , kami berdua bajet dalam bawah Rm300. xnak mahal-mahal . "Ummi n Ayah harap Baby terime dengan hati yang terbuka, jangan memilih sangat ye anak ... harap-harap kamu ikut perangai Ummi n Ayah x memilih n x cerewet ^_^"

One day tu , hasben gaji so die da survey-survey dekat kedai tempat die keje , n call kite bagitahu nak beli Stroller Baby Kecik , so kite cakap la nantilah tunggu kite , kite pon nak tengok jugak , and kite suruh die amek gambar Stroller-2 tuh ... Bile die dah amek kite cecepat keluarkan hanset tunjuk gambar-gambar tu semue , die berkenan yang wane merah *pic kat hanset hasben* tapi kite tetap berkenan yang kat kedai area rumah kite tu , mase tuh kite g sarapan tetibe sebelah kedai makan tu rupenye kedai baby terpandanglah 1 stroller Sweet Cherry , cun lah jugak .. kite pon bagitahu kat hasben and balik keje tu hasben terus singgah kedai yang kite maksudkan tu , tapi sayangnye stok abes . tapi wife die dah amek stok esok stok sampai , tanye harge Rm216.00 . mintak diskaun dapat la Rm200.00 . Esok baru amek stroller Baby Kecik .

Esoknye kite n hasben nak balik rumah mak kite so singgah la kedai jap nak amek , dalam kol 10.30 pagi , tapiiiiiii stroller tu x sampai lagi sebabnye wife die tak hantar terus ke kedai .. ayooo !! salah kiteorang jugak x bagitahu kol bape nak amek . n keesokkannye baru amek lepas balik dari rumah mak kite . Balik-balik x terus pasang , Stroller ni dalam kotak . dalam 2 hari lepas tu kite x sabar nak tengok suruhlah Hasben pasang . So , macam ni la rupenye . tapi ni bukan pic kite amek . ni ehsan dari google . cume yang corak hitam tu warne die merah n xde corak-corak .


ni arah depan 

ni dari tepi , percuma kelambu putih tu
 
 
ni posisi bile dah lipat

Yang best pasal Stroller ni die sangat ringgan , so bile kite nak berjalan dengan anak tanpe suami so boleh sangat la nak angkut-angkut . and yang dukacitanye die punye stand tu xleh tukar kedepan . Huaaa .. Baby x nampak Ummi n Ayah nanti ..

- boleh digunakan utk sicomel anda yg baru lahir hingga knk2 4thn.
- tempat duduk boleh diselaraskan dr posisi duduk & baring.
- toy tray dihadapan stroller yg boleh dipasang & ditanggalkn.
- mempunyai tingkap kecil dikiri & kanan stroller.
- tayar hadapan yg boleh diubah utk bergerak bebas/lurus.dn ada brek pd tayar belakang.
- bumbung stroller boleh dilipat & ditanggalkan.
- tali pinggang keselamatn utk pinggang & bahu simanja.
- bakul dibahagian bwh stroller utk meletakkan brg.
- mudah utk dibuka,dilipat & dikendalikan.
- sesuai utk travel kerana stroller xberat.

So dah selesai kes Stroller Baby Kecik . Alhamdulillah , dapat murah , okey , so Ummi harap Baby terime ye sayang .... 

XOXO,
Pipie Azaty

No comments :

Post a Comment

Winnie The Pooh Glitter