Friday, 6 June 2014

#Baby Stuff : Katil Baby

Assalamualaikum u'olls ...


Memandangkan diri ni mengandung .. kat blog ni penuh lah cerite pasal Baby Kecik , lepas ni gambar Baby Kecil plak lah .. jangan jemu ye kawanII , okey sekarang kite nak cerite pasal Katil Baby .

Ade yang kate katil baby ni bagus , untuk melatih baby tidur berasingan dengan ibu n ayah baby . tapi masalahnye kite dah discuss dengan hasben . hasben macam okey jek kalau ade katil baby , tapi memandangkan bilik we'olls ni sempit yang teramat macam nak batalkan niat nak beli katil baby tu .





Ini pic kite rembat dari Pakcik Google , tapi kite ade perasan jugak dekat Aeon Bukit Indah , jename sweet cherry , kite memang minat jename ni , x tahu la kenape minat sangat jename ni . hihi . tapi bile pikir ruang and rumah tu bukan lame pon kami nak duduk , silap2 ari bulan baby Kecik 3 bulan nak pindah . lain lah kalu rumah sendiri memang beli kot sebab nak ade 1 bilik khas untuk Baby Kecik . 

And penah jugak jumpe Katil Baby macam ni , memang berkenan sangat-sangat . die boleh ayun-II , tapi x berbaloi sebabnye mase baby kecik jek boleh guna . bile baby da besar katil ni dah simpan berabuk kan ???


So kesimpulan die macam nak macam x nak ... aishhhh ... kite penah taw jumpe katil baby pooh .. memang nak je grab .. harge time tu tengah best Rm 299 only katil sahaja . tapi pikir banyak kali mane nak campak katil ni nanti . itulah kalau ade rumah sediri kan ... and then x pindah rumah . boleh buat bilik Baby Kecik . macam ni ...


OMG .. memang ummi n Baby Kecik always dalam bilik jek ... dunie penuh dengan Pooh ... hihihih ... so kesimpulanye MACAM x beli katil baby sebab Ayah Baby Kecik kate Baby kecik lagi so die mesti nak ngempeng gan ummi die so biarlah kami tidur bertige atas katil Ummi n Ayah ... lagipon anak ummi ni kecik lagi takut lak tinggal baby dalam katil tu sengsorang . kalau die takut ke kan sape nak teman .. hihihi ... Ayah Baby Kecik kate kalau x muat Ayah sanggup tidur bawah .. alahaiii kesiannye Ayah Baby Kecik ^_^


XOXO,
Pipie Azaty

No comments :

Post a Comment

Winnie The Pooh Glitter