Wednesday, 12 October 2016

#ShoppingOn9: Poplook.com part 2

Assalamualaikum u'olls ...

haiii ade orang singgah tak blog kite nih ? maklumlahh kite buat je story tapi takj menyempat-yempat nak pi jenguk rumah orang lagii nih ... Bizi bebenor .. 

Dulu tak silap kite kekonon nak uodate cite pasal kite jual Emas , tapi tengok sampai sekarang terkubur je story tu dalam draf .. Hahaha .. 

Balik-balik story pasal anak , orang boring jugak weii . macam ko sorang je ade anak !!! Ehh xpe I is dah selalu dah dengar orang sound macam tu sebab I is memang suke cite pasal anak-anak I is .. :P , kalau tak suke boleh BERAMBUS , kalau suka boleh datang baca dan layankan kite yee ... 

okey kali ni kite nak cite pasal baju Poplook , kite memang serasi dengan baju Poplook , dari design dan keselesaan die memang kite suke sangat-sangat . So memang asyik repeat oder  je dekat Poplook .. Lagi-lagi banyak betul kenduri kahwin nya , so kena beli lagi dan lagi baju . Sampai laki oden pening asyik kenduri baju baru , asal kenduri baju baru .. haii la diri kenapa selalu begini . macam hidup orang kaya je bunyik die kan ? Hahaha . xpe laa kite beli pon hasil duit gaji jual Emas :)

soo .. ini kite beli baju di Poplook .


* Jasmin print chiffon maxi dress*
RM 99 after less RM 39.60
 (tak pakai lagi)
kekonon nak pakai mase mengandung , jap lagi tak muat .so lepas mengandung baru boleh pakai .
tak breast-friendly tapi boleh terbalikkan je sebab depan and belakang tak ade beza .



* Premium Zubaidah Beaded Lace Top *
RM 169 after less RM67.60
 ( Dah pakai mase kenduri sepupu hasben)
ceh baju untuk raya 2015 , tapi baru dapat merasa hahaha . baju ni ketat sikit tang pinggang , hemak tak sedar diri pergi a,ek saiz XS , dasarrr kan . hahaha .
yang ni breast-friendly sebab ade butang depan die .


*dilindungi dengan si debab*



* Premium Khadijah Beaded Chiffon Top*
RM 149 after less RM 89.40
( belum pakai lagi)
pon same baju raya 2015 tapi baru dapat merasa . baju ni tak sesuai untuk breastfeed . sebab takde zip bahagian depan . Pon hemak tak sedar diri pergi amek saiz XS amek kau sendad mendad . nak refund balik tapi dah lebih 7 hari , so ko kena pasrah dalam redha je la pipie oii .


* Raevyn Chiffon*
RM 66.60 harga sebenar tak hingat .
(Nak pakai weekends ni, kenduri sepupu hasben)
yang ni okey sebab I olss amek saiz M , so besar sikit . cuma tang lengan tu labuh pulak ...
Yang ni breast-friendly sebab ade zip bahagian depan die .

Kalau u'olls nak tahu , kite ni memang jenis suka patern Peplum atau jenis yang depan singkat sikit (tutup depan) beakang labuh . memang suka sangat patern macam tu .. so far baju poplook memang semuanye kite puas hati beli .. Alhamdulillah ^_^ 

Ummi kaki shopping, 

2 comments :

  1. Yang lace top tu mek berkenan. Baru mek jahit rm270 siap upah tailor --'

    ReplyDelete

Winnie The Pooh Glitter