Tuesday, 4 October 2016

#BreastFeedingJourney: Sangat Berbaloi-baloi


Assalamualaikum ... 

Masa mengandung dulu kite memang mencari benda alah ni , senang untuk nyusukan baby dan sebelah pakai benda alah ni . tapi memandangkan mahal so kite skip skip nak membelinya .

itu hari nampaklah ade orang jual dekat Facebook , die jual sebab die tak guna , die jual RM20 sahaja , so kite pon grab la ape lagi kan .. lepas tu tengah famous pasal silicone breastpump tu pon kite beli dekat Lazda harga murah jek RM35 jenama vcool tapi takde penutup .




bile kite mengepam , sebelah kite pakai benda alah ni so susu yang mengalir boleh masuk dalam botol , tak de lah membazir macam sebelum-sebelum ni , tekap pakai towel sudahnye abes ke towel susu nye . kekadang dapat la jugak 1 oz , kan sayang ... benda alah ni memang bawak kemana-mana , sebab bile farhaan menyusu sebelah kite pakai ni , lebihan tu masuk botol .
So memang membantu untuk ibu-ibu dalam pantang yang susu tengah banyak tu ... 


vcool silicone breastpump


ini hasilnya kalau sebelah pump sebelah dakap pakai ini , tekan bawah tu and tekap dekat breast so susu keluar melimpah ruah . Alhamdulillah tak membazir . so memang kite hargai dan sayangi harta dua-dua ini . membantu dalam penyusuan kite untuk Farhaan Irfaan .


Ummi menyusu,

1 comment :

  1. Kann. Mek pegi jual single breast pump mek sbb mnitik lg sblah. Kononnya nk nk beli double pump. Skali bnda ni ade --'

    ReplyDelete

Winnie The Pooh Glitter