Sunday, 9 October 2016

#BabyStuff : Bottle Suavinex idaman hati

Assalamualaikum ...

Sebenarnye anak oden tak kisah pon pakai botol ape , dua beradik tu terima je ape-ape yang singgah di mulutnya janji dapat hilangkan haus mereka .

Tapii .. Ummi die pulak yang mengada-ngada sebab tengok botol tu ngada-ngada sangat corak nya .


Firhad dulu pakai botol Tommee Tippee sampailah setahun umurnya , lepas tu kite tukar dengan Philip Avent pulak . Alhamdulillah die boleh terima , lepas tu ade pulak Tommee Tippee design yang botol warna-warni , now Firhad pakai 2 botol 2 jenama .. and sekarang guna 4botol . dasat sangat ..


Farhaan pulak start dengan Philip Avent terus , sepasang dengan abang die .. Die pon ade dua botol , tapi dua-dua jenama Avent , sebab puting die macam tek kite jenis lembut berbanding puting Tommee tippee .

Tapiiii ... 

.
.
.
.
.
.
v


Bile terpandang botol ini , terus jadi minat sangat-sangat untuk memiliki , arghhh sudah !!! Hasil carian banyaklah jumpa jual botol ni tapi online laa .. kedai baby kite belum singgah lagi ade jual ke tidak .. 


KITE SUKA YANG NI 

Lazada 2 botol 270ml RM 85.90
11street 2 botol 270ml RM 75
Fabulousmom takde jenis 2 botol (Tapi murah berbanding lazada & 11street)
childhoodbasic 2 botol 270ml RM69.90 (LAGI MURAH)

sooo ... see soon .. 

tengok Ummi berjaya tak pikat hati ayah untuk beli lagi botol untuk adik and abang !!!

sebab ... botol Philip avent abang ade 2 tak pakai
botol Tommee Tippee ade 4 tak pakai

Botol adik Philip Avent ade 3 tak pakai
avent lagi 1 ade 1 lagi tak pakai .

Jenis kite , kite suka simpan buat stok , so kalau botol dah expired senang kite amek untuk anak-anak guna , kite siap buat stok puting die jugak . sebab abang punya puting cepat berkulat . 


Ummi si pemboros :P ,

2 comments :

  1. Comel weihh cute je. Tp mek beli avent je. Tk prnh beli tommie tippie

    ReplyDelete
  2. Kat mane nk bli puting yg kuning suavinex ni yew

    ReplyDelete

Winnie The Pooh Glitter