Thursday, 31 July 2014

#Pregy : Get Ready Ummi and Ayah

Assalamualaikum u'olls ....


Alhamdulillah sekarang kandungan kite dah cecah 38minggu , so bile-bile mase jek baby nak keluar die boleh keluar . lagipon memandangkan tande-tande contraction da ade sikit-sikit lepastuh baby pon da masuk laluan n then perut pon dah jatuh . barang-barang baby pon kite dah siap-siap kemas n dah letak dalam kereta awal-awal . takut la kan tengah kerja ke , berjalan ke atau lepak-lepak kat rumah dah keluar tande terus capai beg dalam kereta .

okey jum kite semak barang keperluan baby dalam Hospital , walaupon ramai yang dah share ramai yang dah review tapi kite nak buat jugak untuk memudahkan mase depan kite andai anak 2 3 orang nanti . Hahaha . *ayat mintak pelempang*

KEPERLUAN BABY DI HOSPITAL 

Selimut - 1
Tuala Baby -1
Kain Lampin - 2
Sapu Tangan - 3
Baju & Seluar - 3
Sarung Tangan & Sarung kaki - 3
Topi/ Holded Blanket - 1
Bedung - 1
Barut Baby - 3
Barang Mandian Baby/Minyak Telon
Tisu Basah - 1paket kecik


PAKAIAN BABY DI LABOR ROOM


*masukkan dalam satu beg kecik

Baju & Seluar - 1
Sarung Tangan & Sarung Kaki - 1
Pampers - 1
Holded Blanket - 1
Bedung - 1
Barut - 1

(selalunye nurse akan mintak baju , bedung n pampers jek)





okey dah siap-siap keperluan baby Kecik ummi ni . barang-barang ummi pon dah siap pack , cume tak ade pic nak attachkan . Doakan ummi n baby selamat ye u'olls ... 


XOXO,
Pipie Azaty



No comments :

Post a Comment

Winnie The Pooh Glitter