Friday, 1 August 2014

#Pantang: pilihan berpantang ??

Assalamualaikum u'olls .... 


Memandangkan x lame lagi kite dah nak bersalin , perkara wajib bagi orang lepas bersalin adelah BERPANTANG , yup , pantang adelah satu pekare yang sangat membosankan . tapi tetap kena pantang jugak walaupon bosan-bosan sekali pon.

pilihan pentang kite tentu-tentunyelah rumah mama kite sendirik , SEBAB ?? maybe sebab selese dengan mak sendirik , lagipon senang kalau nak mintak tolong ape-ape sebab mak sendirik . and then mak mertue pulak awal-awal dah bagitahu yang die tak boleh nak jage kite sangat sebabnya mak mertue kite kerja .

TAPI ......... dah 2kali kite dengar hasben kite suruh berpantang di rumah mak die . alasan pertama die sebab rumah kite rumah flat , so kite ade satu jiran yang susah di tegur , so kalau die bising tak dapat nak tegur nanti bergaduh . die ni suke membuat onar , bising dan suke karoke . so hasben kate kene pantang rumak MAK DIE . dalam hati dah rusing sangat-sangat , sebab sape nak jage kite kalau kat rumah mak die ??

Alasan kedua pulak , orang suke start moto kuat-kuat , so takut baby terkejut ... bile kite discuss dengan mama , mama kate bedungkan baby , nanti baby tak terkejut .. kite bukan tak nak dengar cakap hasben kite tapi kite pikir banyak kali ..

Rumah Mak mertue kite bilik ade due jek , 1bilik mak abah 1bilik lagi bilik adik pompuan die punye bilik , ishhh banyak sebab la kenape kite susah nak pantang uma mak die ... tapi sekarang hasben macam memahami sebab tengok cara die macam okey plak bile kite buat-buat tanye barang-barang baby kat uma mama ni nak angkut ke umah mak x ? die cakap tak payah la .. huhu . thanks hasben ^_^


Ni antare barang-barang Baby Kecik kite yang dah ready kat rumah mama , semua dah siap-siap susun , janganlah hasben angkut suruh g rumah mak . huaaa .. kite nak pantang sengsorang kite tak geti sebab kite baru pest time nak berpantang ... 

Wahai baby ..... tolong lah ummi .......

XOXO,
Pipie Azaty.

No comments :

Post a Comment

Winnie The Pooh Glitter