Sunday, 3 August 2014

#BabyFI : tentang nama baby

Assalamualaikum kawan-kawan ... 



Siapa yang bergaduh laki bini tentang nama anak ?? selalunye siape yang menang ?? Hihihihi ... Kite since tahu pregy jek kite beli buku Nama-nama Islam ... Ye , kite nak nama anak kite ade maksud yang baik-baik , bile orang panggil die memberi maksud yang baik dan mendoakan die .

Bile kite scan mase 17minggu dah tahu jantina die makin gigih kite ans hasben mencari nama yang baik untuk die , hasben plak jenis tak kesah . tapi kite ade la buat due name untuk due jantina .. mane tahu scan lain keluarnye jantina lain kan .. x ke haru biru jadinye ... so tak nak amek risiko sediekan due name untuk due jantina .. 

BabyFI , F = kite suke dengan satu artis ni ., dalam watak tu die guna nama F ni , dalam watak tu die baik sangat-sangat .. dari first episod sampai lah last episod kite tengok cerite die sebab kite jatuh cintan dengan watak die . die pon boleh tahan lah ... hihihi .. manakala I plak kite amek dalam buku Nama-Nama Islam tu yang mempunyai maksud yang bagus .. sebenarnye nama F ni tak ade maksud , carilah dalam mana-mana buku memang takkan jumpa , and kite dah siap tanye ustazah bertauliah ettap tak ade maksud , tapi ustazah tu kate name die pon tak de lah tersenarai nama yang tak baik . so kite fikir ape salahnye kite guna name ni ..

Kan kite ade sediekan due name , name lagi satu pon tetap jugak FI , cuma yang bezanye NUR dan Muhammad sahaja .. nama untuk yang ni plak due-due ade maksud yang baik-baik .. Jika scan tu betul and nama first dipilih , so name no 2 ni akan di bawa ke anak no 2 nanti , In shaa Allah ..... tapi kalau jantina die lain jugak so kite tetap kena pilih FI .. hihi . sebab biar adik beradik name senang nak ingat . kihkihkih ..


ohh anak ummi , seronok ye di dalam ??? 
*38weeks4days*


Salam,
Pipie Azaty.

2 comments :

  1. Assalamualaikum pp, tak lama lagi tu.. hehe semoga dipermudahkan yanggg. selamat berjihad.. hehehhee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wa"alaikummursalam sheila ... Alhamdulillah x lame jek lagi .. macam-macam perasaan sangat sekarang ni ... Mekaseh sheila .. doakan pp n baby sehat-sehat shj ..

      Delete

Winnie The Pooh Glitter