Saturday, 2 August 2014

#Pregy : Akar Siti Fatimah ??

Assalamualaikum semua ...


Selamat Hari Raya Aidilfitri semua ... hari raye pertama hari tu kite beraye rumah ke rumah makcik-makcik belah hasben , and memandangkan Makcik hasben pon tengah pregy jugak die ade lah Akar Siti Fatimah sebab hari tuh Nenek hasben balik dari Mekkah and belikan untuk die , so makcik die bagilah ak separuh untuk buat macam air selusuh tapi menggunakan akar fatimah .

*sumber ehsan Pakcik Google*

Macam di ataslah rupa akar fatimah ni , kite belum lagi rendam so kite tak tahu macamana hasilnye ... ade yang kate makin kembang akar fatimah tu so tande nak bersalin makin cepat . ade yang minum air akar fatimah ni proses bersalin die di permudahkan , WaAllahualam .... 

Akar Fatimah ni boleh di minum pade kandungan 36 minggu ke atas , ade jugak yang minum mase dah masuk labour room mase jalan dah bukak 7CM , ade jugak yang buat mandi , ade jugak yang buat untuk gosok kat perut sambil selawat n bace doa Nabi Yunus . so far , setakat ni kite ingat kite tak nak la minum awal-awal , mybee kite buat mandi ataupon kite usap dekat perut jek air tu . kite serahkan semuanye dekat Allah , In Shaa Allah , Allah permudahkan urusan bersalin kite .

Sebab bende ni semua ketentuan dari Allah , jika Dia izinkan mudah maka mudahlah kite bersalin ... kite hanya mampu berdoa , tawakal dan berserah pada sang Pencipta kite .. cehh ayat .. hihihi .. sebab ade yang okey , cepat jek bukaannye ade yang lambar lambat jugak bukaan die . macam kite ni ha 24.07.2014 arituh cek dah buke 1CM sampai sekarang ni 02.08.2014 still xde ape-ape tande lagi ... Baby nak tunggu Tok die balik dari kampung agaknye ..

Okey berbalik pade Akar Fatimah In Shaa Allah harini kite nak rendam Akar Fatimah tu nak tengok die kembang macamne . next entry kalau kite belum bersalin lagi kite update k .. tapi kalau dah bersalin kite update lambat sikit lah .. hihihihi ... semoga kite d permudahkan bersalin ye kawan-kawan ...


Salam,
Pipie Azaty.

No comments :

Post a Comment

Winnie The Pooh Glitter