Friday, 2 September 2016

#BreastFeedingJourney: Sesi mengepam bila start kerja

Assalamualaikum ... 

Alhamdulillah masih berkesempatan nak story kisah anak & family kite .. Masa Firhad Irsyad kite nyusukan die selama 6 bulan . so dapat Diploma jek la kan . Tapi kali ni niat memang nak fully Breastfeed untuk Farhaan Irfaan .. In Shaa Allah jika diizinkan .. 


Seronok dapat hasil macam gini kan  ??
Tapi ... Farhaan reject susu yang telah dibekukan ... 
hanya susu fresh & chiller jek .. 
so Ummi die terpaksa pam hari ni untuk esok , begitu lah rutin harian Ummi .
1 hari tu kena target dapat 6 botol untuk bekal die esok .


kite start buat stok 2 minggu nak naik kerja , Farhaan tak reject botol , naseb baik .
dua-dua botol kite beli dua-dua tu die tak reject .
Alhamdulillah kedua-dua anak tak menyusahkan Ummi & Ayah .


Dalam hari ade jugak kite ajar die pakai botol , kite guna botol avent ni , kite memang suka pakai botol ni , puting die menarik and lembut macam breast kite .



After masuk kerja kite pakaikan botol ni , Alhamdulillah die boleh terima ..
kite try jugak minum air batu , naseb Farhaan okey , cuma tak selalu sebab kite nak start makan jamu so kena elakkan ais .. 

sekarang ni kuat sangat makan , baru lepas makan nak makan lagi maklumlah menyusukan anak syurga , tu yang kuat makan ... 

Doakan kite berjaya menyusukan anak kite k .. 
Dekat opis time kite selalu pump pukul 11 @ 12 tengahari ----> 2petang ----> 4petang
selalunya satu sesi dapat lah 5oz lebih .. sesi kedua pon same . sesi ke tiga je tak banyak ..


Coretan hati,

4 comments :

  1. Mek dlu ptus Asa untuk pam sbb time nk pam tu tk ckup. Kejap boss pngik. Kejqp meeting. Pastu mls. Dh lame tu hbis cm tu je 😔

    ReplyDelete
    Replies
    1. lahaii mek , sayangnyeee .. tapi takpelaa kite dah berusaha sebaik mungkin untuk anak kitee kan ..

      Delete
  2. Assalamualaikum pp, semoga dipermudahkan ye.. sokong bf journey.. heeeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. wa'alaikumursalam sheilaa ...

      in shaa Allah di permudahkan . kekadang kelaut jugak sebab kejarkan masa yang kekdang tak mengizinkan :(

      Delete

Winnie The Pooh Glitter