Wednesday, 28 September 2016

#BabyFI: Farhaan Irfaan Checkup 2 & 3 months

Assalamualaikum ... 


Alhamdulillah Farhaan Irfaan dah cukup 3 bulan , tapi check up untuk dua bulan , daku pon enggak mengerti kok kenapa nurse Klinik Desa permas bagi date macam tu .. Macam gini cerita nye , Farhaan enjet sebulan pada 28 julai , tapi masa tu boleh pulak kite lupe buku baby dekat kereta ayahnya , kite g check up dengan abah kite maka dorang takleh nak enjet kalau takde buku biru tu . so pospone enjet 01 ogos pulak .. and then dorang bagi tarikh 11 september untuk 2 bulan tapi kite dah pelik sebab 11 september tu macam baby dah nak masuk 3 bulan , tapi nurse kan lagi pandai . 

15 Ogos kite start kerja sepatutnya tapi 15 ogos tu kite kena jumpa doktor Klinik Gelang Patah . sebenarnye kite check up bulan-bulan dekat KK Paya Mengkuang, Gelang Patah . KD Permas tu hanya menumpang , and 10 Ogos tu kite check up Abang Firhad 2 tahun untuk enjetion & ambil pil perancang sekali . kite tanya klinik situ pasal date enjet anak kite no 2 tapi dorang buat dang jek . so layan kan aje lahh .. 

04 september kite datang lagi klinik Paya Mengkuang untuk ambil ubat perancang , pon kite tanya lagi sebabnya 11september tu kite kena balik kampung , tapi nurse sane kate enjet dekat sane . tuptup balik kelantan klinik dorang tutup ahad tu sebab menteri besar bagi pelepasan cuti esok nak raya haji ..

maka ...... 25 september baru nak enjet baby 2 bulan pada umur die 3 bulan sudah ... nurse tipah yang tolong betulkan balik jadual check up baby mengikut umur yang sebenar-benarnya .. next months kite check up untuk 4 months adik .. kejapnye masa berlalu ... ummi rindu adik newborn .. walaupon adik masih baby lagi .. :P

Next check-up 23 Oktober 2016 (Ahad)

Muhammad Farhaan Irfaan
Berat : 6.0 KG
Tinggi/Panjang : 59 CM

Fully Breastfeed ^_^
Ummi Yang Comel,

1 comment :

Winnie The Pooh Glitter