Tuesday, 6 June 2017

#Raya : Persiapan Raya 2017 Part i


Assalamualaikum ...

Alhamdulillah , sebelum masuk Ramadhan lagi kite dah settlekan part anak. Bukan ape bile dah anak dua tanggungan ni kene lebih sikit and jenis kite tak mengharapkan hasben 100% , kalau ade rezeki lebih kite akan beli keperluan anak-anak sendiri . maklumlah hasben banyak tanggungan yang diperlukan. 


Kebetulan masa 29April-1May 2017 Padini ade buat sale 4 days tu ,so kite pon terjebak beli tapi dengan niat untuk baju Raya anak-anak . So memang beli baju anak-anak and baju hasben 1 helai .. Bile dah beli baju dorang perasaan lega tu memang wujud . settle t-shirt anak-anak ...


And keesokkannya hasben pulak ajak pergi Padini Bukit Indah sebab nak cari baju dia pulak , so kite tanya hasben untuk raya terus ke , die pon kate yee , so kiteorang pergi sana ... settle t-shirt hasben ..
Cuma tinggal baju kite jek , kite macam biasa lah tunggu baju melayu hasben pilih kaler ape barulah kite belii baju kite ... and kite pulak tengok t-shirt anak-anak baru beli baju kite & hasben . emmang peel begitu ..



Masuk Ramadhan-4 kite ajak family kite cari baju raya dorang pulak .. Alhamdulillah sikit-sikit dapat membantu family walaupon tak dapat tolong banyak :) , Done untuk Ma , Adik-adik , untuk abah tinggal bagi duit and abah pilih la nak beli t-shirt ape . kalau baju melayu abah jenis suka pakai baju lepas-lepas jek ..



And kite terjebak beli baju nih . ahahaha .. tinggal tunggu sampai jek , kite beli on9 dengan Personal Shopper . Baju dari BellaAmmara .. Harap-harap muat lah ...

Yang belum beli :

Baju Melayu Hasben & Anak-Anak
Kasut Abang Firhad Irsyad
Tudung kite


2 comments :

  1. Samalah dengan Sha.. selalu beli baju anak-anak sebelum puasa.. seronok sikit nak jalan..

    ReplyDelete

Winnie The Pooh Glitter