Sunday, 30 July 2017

#Travel : Langkawi - Day 2

Assalamualaikum ....

Sambungan dengan hari kedua pulak ... sebelum ke Langkawi memang kite dah siapkan jadual elok-elok supaya masa kiteorang terluang dengan aktiviti sajork ...

Lepas sarapan Hasben pergi booking naik boat untuk aktiviti esok iaitu ke Tasik Dayang Bunting , View Eagle & Pantai Beras Basah untuk dewasa RM 35x2orang dan RM 25 kanak-kanak total RM 95 untuk kami berempat ..

11 Julai 2017 SELASA

Aktiviti harini bawak anak-anak naik Cable Car , awal-awal dah pesan dengan Firhad kite nak naik tempat tinggi .. so die excited , macamana kite ceritakan dekat die nak naik kapal terbang betapa excitednye die .. So nak ke sini kiteorang pakai je Waze so jalan pon tak sesat . Masuk Parking RM 10 sekali masuk ..


selpie duluan 


Harga tiket bagi tahun 2017 , kite amek Combo A








Makan dekat atas ni , boleh tahan sedapnya tapi harga .. ermm 

Nasi Lemak RM 9.90
Burger RM 9.90
Air coklat (tak tahu)
Mashmelow Coklat RM 8 x 2 batang
Ice Cream RM 5




Kat sini pon dah ade Heart Lock dah 


Lepas tu kami turun untuk pergi ke art in paradise 3D pulak .. Tapi masa turun terpengaruh dengan 
gambar yang dorang amek untuk kami anak beranak . dah terbeli pulak . huhuhu .. RM 20 naseb murah :P 


Art In Paradise 3D















Lepas tu kiteorang baru nak keluar budak dalam tu kate ade pertunjukkan 3D , so kiteorang tunggu la cerita 3D tu die lebih macam art dekat dinding tu bercahaya , tapi lawa laaa ... macam air terjun dekat gambar atas bercahaya beza dengan gambar atas sebelumnya tu haa ... Art 3D ni lawa if ade yang pandai mengayakan dekat gambar tu , maka elok and menarik la , dan 1 lagi pentingnya kamera . kualiti baik maka cantik la hasil gambar yang di ambil .. lepas tu kami ke Sky Dome pulak .

Sky Dome



Sky Dome ni korang duduk dalam ni dekat kerusi lepas tu korang ikut la skrin tu buat ape . terasa ape .. so kiteorang naik roller coaster berpusing pusing berpinar-pinar hahahaha

Sky Rex



berdiri dekat sini , nanti binatang-binatang lalu depan ni . Firhad excited la die . adik dah tidur mase masuk Sky Dome .


Budak kenteng dengan patung kenteng


Main game ni kelakar rasenye .. 


Duduk dekat sini and kite tengok teropong tu so nampak semua Langkawi . Firhad la seronok .

And dah habes semuanya , kami pon pulang dan nak pergi makan petang .. Sebelum tu singgah beli barang dekat kedai bawah tu .. 


Abang dah start mengaruk nak tidur .


Kapal RM 14.90
Cermin mata 2 set RM 30
Payung RM 20

Lepas tu kami pergi makan dekat Sea Shell Restaurant .





Kami oder Lamp Shank Rendang RM 55 satu dulang
Teh Ais Jug RM 15







Masa dekat sini hasben tak nak join sebab die kan takut ular lagi-lagi lepas hujan so die takut ular naik . Hahahaha . Cantik sangat pemandangan dekat sini ... Nak makan dekat pondok ni pon die takut . hahaha .. sabar jelaa ..

Lepas je makan kami pon balik bilik , hasben pon kepala dah pening akibat makan kambing banyak sangat agaknya . Lepas tu bebudak ni pon dah bangun semuanya mandi malam and abang Firhad sambung tidur balik , dalam pukul 10 lebih kiteorang keluar makan pulak . Makan dekat Restauran Aurora Damai Resort ke Chalet lupa dah nama belakang tuh . Makanan die murah-murah and masakan thailand yang pastinya sangat sedap giloks ..

kite makan Nasi goreng kampung + telur mata , nes o ais , teh ais & air kosong sejuk RM 10 semuanya , hasben makan Lamp Chop depan restaurant ni RM 12 , sedap lamp chop die . lepas tu bungkus satey 10 batang untuk Firhad takut die bangun die lapar . kiteorang makan , kereta parking sebelah je sebab Firhad tidur dalam kereta .

Lepas makan terus balik ke motel , perjalanan ke tempat makan selama 3 minit sahaja .


No comments :

Post a Comment

Winnie The Pooh Glitter