Saturday, 8 November 2014

#BabyFI : Perkembangan FI sebulan & 2 bulan

Assalamualaikum kawan-kawanku ... 


sejak-sejak ade anak ni cerite pasal anak jek , dekat FB pasal anak , dekat IG pasal anak dekat Blog pon pasal anak , agak-agak menyampah boleh UNFREND saye ye . saye tak marah , memang bukan saye sorang ade anak tapi kite sebagai emak sangat-sangat excited dengan anak sendiri . Anak sendiri lah paling handsem kat dunie ni . Hahaha ..

Alhamdulillah Firhad Irsyad sudah pon mencecah 2 bulan and nak masuk ke 3 bulan . Sangat-sangat baik ini budak ... mase die sebulan die tak banyak ragam die , dah pandai cari orang bile orang panggil name die . Bile orang agah-agah die dah pandai senyum-senyum manja ... 


Days 1 dengan Days 30 ..


Hai , saye lah Firhad !!

ini mase sebulan , berat sebulan die dah mencecah 4kg ! patutlah Ummi dah tak larat nak pegang awak sayang , dah bambam dah die ye ! mase kene enjet sebulan pon die tak nangis mane , jux=z menjerit lepas tuh sambung tidur macam biase . hahaha ..


Ummi langgar pantang kejap ,
 hari ke 34 Ummi keluar hadirkan majlis perkahwinan member . ngehngehngeh



Dan mase umur Firhad Irsyad 2 bulan a.k.a 60 hari die semakin bijak , dah dapat cam Ummi n Ayah , dah kenal sangat-sangat orang sekeliling die , pantang di agah , dah ajak orang borak-borak . dah pandai merajuk dengan Ummi kalau Ummi balik keje lambat . dah pandai kenekan Ummi ... berat Firhad Irsyad mase 2 bulan cecah 5.1kg , dan dan die kene enjet 2 bulan , pon tak nangis jugak . Gud Boy , juz merengek-rengek manje gitu .. dan bermula lah die tak sedap badan . mase ni kite pergi melawat makcik hasben bersalin anak kembar , so pergi sane ci Firhad buat perangai .. meragam semacam tak macam selalu , ape ntah yang tak kene semue nak nangis ... 


Ini die budak yang kene cucuk .. hihihi ..lepas pergi rumah makcik hasben kite kite singgah plak rumah abang sedare hasben , kat situ die behave plak .. ishh  ini budak saje taw ... 

Balik dari jalan jalan tu die macam nak demam badan die panas semacam , tapi kite tak bagi ubat demam , kite just basahkan badan die dengan air , sebab tak nak die demam kan ... esoknye die okey ,. malam tu pon die tak meragam mane pon . sangat baik . terime kasih anak ummi tak penah susahkan ummi .. ummi sayang awak ... sejak sejak dah naik kerja ni selalulah rindu dekat anak ..


nampak tak budak kena paksa amek gambar dengan ummi .. 
hihihi .. menjeling kau !!!


Anak .. cepatnye kamu membesar , Ummi rase macam semalam Ummi bertarung nyawa nak keluarkan kamu ... Ya Allah Ummi jujur Ummi akui ummi rindu adik mase dalam hari , ummi rindu suare adik and bau syurga ummi ni ..... sekarang makin bijak .. makin bertambah-tambah akal tu ...

XOXO,
Ummi Firhad Irsyad

No comments :

Post a Comment

Winnie The Pooh Glitter