background

Tuesday, 14 July 2015

Ramadhan bakal tinggalkn kita

Assalamualaikum .... Tanpa sedar dan tak , Ramadhan Bakal pergi meninggalkan kite, Apekah perasaan kite tika ini? Adekah puas hati dengan diri dalam beramal ibadah seharian? Bagi kite, kite rase terkilan pada diri sendiri sebab macam belum sempurna meraikan ibadah dibulan yang mulia ni, sedangkan ia akan pergi Allahu Akbar. Tidak sempat memenuhi segenap malam-malam Ramadhan dengan ke masjid. Al-Quran tak pulak habes khatam. beberapa hari je lagi, sepatutnye kite kene khuatir adekah ini Ramadhan terakhir bagi kite?

Tersentak dengan macam-macam cerita kematian yang di dengar, Bertuahnye seseorang insan pergi menghadap Allah di bulan yang mulia lagi suci ini. Perginye seorang anak sahabat dalam keadaan yang sempurna, tak pe sahabat kamu ade saham akhirat, kamu dah di beri tiket ke syurga. mari kite penuhkan amalan semoga kamu berjumpa dengan anak kesayangan kamu di sana. semoga tenang kakak Fadhilah Aina dan kakak ditempatkan di kalangan orang-orang yang beriman di sana. Doakan Ibu Ayah di dunia ye. Al-Fatihah.

Bagaimana dengan kite ?? Adekah kite pergi dalam keadaan sempurna ? Adekah kite pergi menghadap Allah dengan keadaan kite beriman? Astarfirullahalzim.... Banyak dosa-dosa kite tanpe kite sedar.

Sahabat, maafkan aku jika ade kesalahan yang pernah menguriskan hati tanpe sedar mahupon tak sedar. Halalkan makan minum aku, jika ade hutang tuntutlah hutang denganku . in shaa Alaah aku tunaikan hutangnye.. *banyak weii hutang PTPTN*


Salam Ramadhan
Pipie Azaty


No comments :

Post a Comment

Winnie The Pooh Glitter