Monday, 13 July 2015

Birthday Party Baby 1 year perlu buat ke ?

Assalamualaikum .... 

Bila ade anak memang tak sabar-sabar nak tunggu die membesar, tapi bila die membesar dengan cepat mula la kite merindui saat-saat die mase die baru melihat dunia. Sedar tak sedar dah masuk 11 bulan usia Muhammad Firhad Irsyad kite ni. Buat mase ini dan tika ini die lah satu-satunye anak kite. In Shaa Allah akan datang rezeki kedua bila usia die mencecah 2 tahun nanti. Tapi bile ikut hasben kite die nak Firhad 5 tahun baru nak bagi adik. *okey lari topik jap*

Back the point, sebenarnye mule-mule macam tak nak buat besday untuk Firhad, memandangkan die baru usia satu tahun dan die macam tak tahu ape tu tiup lilin, ape tu pakai baju lawa-lawa, ape tu hadiah and segale-galenye lah die belum pandai lagi so kami hasben wife tak nak lah buat. Tapi, Tokma and unty-unty die sibuk lah suruh buat, kecil-kecilan pon boleh. So kite ni tetap lah terfikir perlu ke nak buat ni. Masih dalam rancangan, bincang dengan hasben pon belum lagi. tapi selalunye hasben ikut jek ape yang kite nak buat untuk anak die janji bende tu tak bercangah dengan agama. 

Dalam rancangan kita mungkin majlis tu nanti kite buat sederhana jek. Mungkin kite buat untuk family-family terdekat. Ataupon kite akan buat majlis Yassin dan doa selamat dekat rumah Tokma. dan selepas selesai majlis tu kite pon jemput lah kawan-kawn terdekat sahabat andai untuk meraikan besday anak teruna kite tuh. lagipon kalau buat besar-besaran belum tentu anak kite akan ingat, nanti besar nanti ummi ayah tunjuk gambar dekat Firhad jek okey.

Majlis hari lahir tu tak penting sangat pon. tapi tak salahkan kalau kite kongsikan wang ringgit untuk anak, setahun sekali seumur hidup. mungkin besar nanti bile dah ade adik-adik, adik-adik punye turn plak kan. dapat lah Firhad merasa sikit. Dan dengan kate lain kite shared sikit rezeki dengan orang lain. Buat majlis dalam keadaan sederhana dan tak melampaui batas. In Shaa Allah semuenye masih lagi dalam rancangan.


Happy 11Months Muhammad Firhad Irsyad 

be a good boy,
be a good son
be a good big bro



XOXO,
Pipie Azaty

No comments :

Post a Comment

Winnie The Pooh Glitter