Thursday, 2 July 2015

#BabyFI: Perkembangan Firhad Irsyad 10 Months

Assalamualaikum ....

Lama betul meyepikan diri. Bukan apa sejak-sejak ni kebizian melanda sampai tak sempat nak update pape dekat blog . yang banyak update dekat Facebook n Instagram sajork.

Alhamdulillah satu-satunye anak buajng saye telah membesar dengan sempurna. Dah semakin bijak cerdik dah. makin banyak akal dah die tu.

sekarang dah masuk 10 bulan . satu gigi pon tak ada. hihihi. jalan tu dah mula tunjuk nak lepaskan tangan . almaklumlah Firhad meniarap start 6 bulan , 7 bulan dah start merangkak, sekarang sibuk nak memapah dekat orang. and dah start tunjuk lepas2 tangan , semaam lepas tangan siap jatuh terduduk lagi nasib lah bontot tu ade pempes kalau tak naya jek.

pasal makanan, Firhad tak suka makan. macam nak bergaduh kalau bagi die makan, belum sampai mulut die lagi die daj kemam mulut tu tak nak makanan masuk dalam mulut die. tapi bile orang dah sumbat makanan nak pulak (kadang2 jek la) selalunye die takkan makan. kite tengok gaya ank kite ni die macam cepat jemu dengan satu makanan. die nak menu makanan tu berubah2 tiap masa baru die nak makan. makanan peberet die setakat ni adelah roti. tak kisah la roti canai ke roti ape2 la janji roti. 

sekarang die da mule mengikut kite and hasben pergi kerja, die dah pandai orang BERTUDUNG tu nak jalan, orang yang tak pakai tudung tak jalan. kalau dengan abah kite pantang abah kite pakai baju sebok la die nak mengikutnya. Die ni macam manja dengan abah kite n hasben. tapi kadang-kadang datang ngada-ngada die die nak lah dengan kite. kalau tak jangan harap. dalam kereta pon nak dengan ayah die jugak, sibuk nak pergi kat ayah die kalau ayah die bawak kereta. 

seronok bile ade anak. Lagi-lagi nampak die membesar depan mata kite. rummahtangga bahagia dengan kehadiran die. Abah n ma pon selalu manjakan die. abeslah nanti anak ummi kan. asal nak marah jek air mate abah yang mengalir dulu sebab marahkan cucu kesayangan die tu .. aishhh !!!


  
baru keluar dari Tummy ummi saya 


umur 1 hari


umur sebulan


umur 2 bulan


umur 3 bulan


umur 4 bulan


umur 5 bulan


umur 6 bulan

 
umur 7 bulan


umur 8 bulan



umur 9 bulan



umur 10 bulan


makin besar makin bertambah tambah akal die sekarang. macam tak percaya dah 10 bulan umur die. tak lama lagi dah nak masuk setahun .. membesar dengan sihat ye sayang Ummi . permata hati ummi n ayah .


xoxo,
pipie azaty


No comments :

Post a Comment

Winnie The Pooh Glitter