background

Monday, 15 January 2018

Review : Planner 2018 dari Plannerhut

Assalamualaikum ...

Harini Cik Pipie nak share pasal Diari atau buku atau ape-ape jek lah berkaintan dengan penulisan .. Cik Pipie nih baru tersedar dari lamunan yang adenya sebuah buku diari tahunan yang sangat comel , unik and islamik pulak tuh .. So pada yang mencari-cari sempat lagi rasanya untuk cuba beli and must try this book .





Untuk tahun 2018 nih , die ade tiga kaler yang available , opcoz Cik Pipie pilih PINK !!! .

Okey ni yang kite dapat , die dalam kotak . Ade :

💝 notepad A6
💝 planner colour
💝 stiker
💝 magnetic bookmark



Notepad die , cantik kan . ade calendar sekali . senang nak letak dalam handbeg ^_^



💝 Kata-kata indah yang ade dalam planner . 
setiap bulan kata-kata die berubah-ubah . dan kata-kata sangat-sangat unik ^_^
💝 ada untuk saving kita per weeks

💝  Tracker tu terpulang u'olls nak buat ape
macam pipie , pipie update time period

💝 monthly expenses
💝 my bills
💝 my rewards & goals
💝 my fitness/workout plan


belah belakang ade untuk special Ramadhan
yang ni khas untuk 
💝 activities sepanjang ramadhan
💝 jadual yang boleh berpuasa (puasa ganti , puasa sunat)
💝qadha 
💝 my ibadah & surah-surah dalam Al-Quran


💝 Sepecial untuk Ramdhan iaitu menu ramadhan , boleh la catit


💝 stiker yang cute miut ..

Macam-macam lagi yang u'olls boleh tengok dalamnya , boleh follow IG Plannerhut , u'olls boleh usha-usha video , gambar-gambar tutorial yang ade dalam IG tuh .. Sesuai sangat-sangat untuk orang yang suka menulis and memang jenis asde saving ade rase nak tengok perubahan tiap-tiap tahun macam pipie suka buat :P


Macam pipie , pipie suka menulis . tengoklah buku-buku pipie .. so bile ade planner ni boleh letak dalam satu buku jek kot (tu pon ade kot lagi ). buku-buku ni lah pipie akan rujuk tiap-tiap tahun . ape yang pipie keluar and masuk duit ...

Tahun 2017 adelah tahun membazir pipie :P , tahun ni nak saving kaw-kaw and nak target sampai boleh jadi ape yang inginkan :)

Okey ni jek yang pipie nak share dengan u olls .. memang berbaloi-baloi dengan harga macam ni dapat banyak benda and hasil sangat puas hati :) . tahun depan (cepat betul berpikir) boleh la beli lagi :P

Love,

1 comment :

  1. Cantik planner tu. Selamat menambah saving, Pipie :)

    ReplyDelete

Winnie The Pooh Glitter