Tuesday, 3 November 2015

#PregySecond : Alhamdulillah Rezeki Allah S.W.T

Assalamualaikum ...

Alhamdulillah dapat merasai nikmat mengandung sekali lagi ... Memang betul selame ini dengar orang kate setiap anak bile kite mengandung berbeza-beza, now kite memahami sangat-sangat sebab yang kedua ni memang berbeza dari abangnye . Masa Firhad dulu tak datang period and tak sedap badan lepas tuh tidur memanjang jek kejanye . Yang AdikBaby pulak tak rasa pon diri mengandung cuma bezanya kali ni letih penat lesu lepastuh period lewat 7 hari .


Pagi Khamis (29.10.2015) kite rase mual-mual, nak muntah tapi tak muntah. And tengahari ade kerja dekat Bank Maybank City Square so kite pon singgah watson untuk beli UPT, beli yang biasa jek . Balik kerja pulak kite tumpang kawan kite punye tunang sebabnye hasben kite kena hantar nenek and makciknye ke rumah so balik lambat, tetibe tunang kawan kite isap rokok dalam kete , tapi kite pulak nak muntah sebenarnye tu mase mengandungkan Firhad je tak leh bau rokok . Dan sampai rumah maghrib tu kite nak mandi and solat kite pon try lah check kekonon nak tunggu pagi Jumaat tapi macam tak menyabar. And ...... naik lah begini rupa .... tak syak lagi memang ade AdikBaby .


*see kabur tapi paham dah*
hahaha

Bile kite masukkan dekat App mengandung tu usia baby baru sangat , baru 5weeks 3 days . Tapi kenpa awal sangat bagitahu tak tunggu macam Firhad dulu dah 5bulan baru umumkan ? Bukan tak menyabar tapi macam ni no dua kan so bagitahu jela , kalau anak First memang tak galakkan bagitahu awal-awal takut orang punya PHD kite tak tahukan event nak masuk dua pon kalau orang punye hati dah tertanam sifat dengki dengki aje ... 

So kandungan kite sekarang (03.11.2015) baru masuk 6weeks . Doa-doakan di permudahkan yee ,,, kite belum cek doctor lagi , belum scan jugak mungkin tunggu baby besar sikit . Persaan memang sangat-sangat excited sebab memang nak baby lagi . Alhamdulillah AdikBaby lahir Abang Firhad dah 1tahun10Bulan time tuh ..

Kite rancang tunggu Firhad 2tahun tapi Allah bagi rezeki cepat so terime dengan seadaanye ... Kali ni tak rase morning@afternoon sickness . Belum kunjung tibe . cuma selera makan macam tak terkawal nak makan jek kejanye ...  dan bawah perut belah kanan kite ni berdenyut-denyut sakitnye ... tak tahulah kenapa weii ...  Doakan kite di permudahkan yee ... semoga Ummi and AdikBaby sihat-sihat hendaknye ...


Baru 6weeks tapi perut ummi dah nampak muncit ..


Salam Sayang,

8 comments :

  1. Ya Allah seronoknya, sy tumpang gembira, semoga baby & mommy dia sihat sahaja..
    Anyway...esok blog Pipie di review..tq join segmen aritu ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. In Shaa Allah ummi & baby sihat-sihat sentiasa ...

      Delete
  2. Alhamdulillah tahniah ye untuk second pragnency ni..

    ReplyDelete
  3. tahniah nk dpt baby lagi dan lagikks ;p

    ReplyDelete

Winnie The Pooh Glitter