background

Wednesday, 7 November 2018

#Deco : DIY Kabinet Dapur & Dapur Idaman

Assalamualaikum ...

Dah setahun Cik Pipie duduk rumah sewa Taman Rinting tu , tapi tak pernah update pasal dapur kite kan ? Sebab ape yang di impikan tak menjadi kenyataan dan angan-angan ku musnah . hahaha . sebabnya dapur Cik Pipie simple sangat xde kabinet tak de ape so jadi malas nak menghias dapur ...



Gambar masa mula-mula masuk rumah sewa .
kabinet daput dengan peti ais dapat free jek 


Gambar masa dah kemas barang nak pindah rumah .

So kali ni Alhamdulillah dapat rumah dapur dah siap renovate kabinet dapur semua so ade semangat semula . hihihi .. Boleh tengok kat entry ini cik pipie pernah share deco simple untuk dapur ..



Untuk dapur ni Cik Pipie just nak kena cat , tutup kabinet bawah tu sebab kalau terbukak nampak la kite letak barang ape dalam tu kann . So Cik pipie google and tengok FB deco dapur ade ramai buat dan bagi cadangan pakai shower curtain sebab die kalis air :) Good Idea.


Barang bawah kibenet / sinki



So die tutup kabinet tu dengan cara macam ni , dedua ni pakai shower curtain jek 
beli batang yang boleh adjust tu dekat MR DIY ,
Shower curtain MR DIY pon ade jual , dan tempat tampal batang curtain tu

Okey nanti dah siap kite tunjuk macamana cara kite mnghias dapur kite , kali ni janji tunjuk taw :)
Sementara tu nak tunjuk dapur idaman kite sekali . Thema kali ni nak pilih warna pink untuk dapur biar semangat sikit nak memasak . Cehhh masak hari minggu jek . haha ..

Semestinya IG Suhaila_mn jadi mangsa kite godeh-godeh tengok dapur die , kite follow die sampai ade mase taknak dah tengok die punya IG sebab sedih sangat dapur die cantik gile nak matey . hahaha . sampai die tukar nama IG pon kite tak tahu , sadiss kann . Dulu die pakai IG layar putih , sekarang die pakai nama die . korang peminat pink boleh lah terjah tengok dapur die cantik cantik ..









Antara koleksi dapur pink yang cik pipie simpan and cuba nak buat macam mereka .. semoga terus istiqomah lah yee Cik Pipie oiii ..


Gambar Google


Gambar FB deco bajet Eco & DIY

Bahagian atas pulak cadangan nak buat macam ni supaya senang nak simpan barang yang mudah nampak depan mata . Dan tak pernah terpikir pon bakul RM 2.10 boleh DIY macam tu sekali dekat dinding , die pakai gam lekat .. ade yang drill .Cantik hiasan die kan .. kreatip sungguh :)

Setakat ni Cik Pipie beli sikit-sikit warna pink . Nanti dah siap sepenuhnya Cik Pipie kabo kan yee :) , now bagi cik pipie masa2 bulan untuk menghiaskan dapur 

Love,

No comments :

Post a Comment

Winnie The Pooh Glitter