background

Tuesday, 22 May 2018

#Travel : Naik Train dengan anak-anak ke Kluang


Assalamualaikum ....

Masa public holiday 01 May 2018 harituh kite orang anak beranak naik keretapi pergi ke Kluang . Maklumlah abang asyik cakap nak naik keretapi jek . so tunaikan lah permintaan die .

Dalam pukul 10 Pagi tiket pergi , so kene ade dekat sana pukul 9.30 pagi , so pukul 9 pagi dah sampai tapi kiteorang g makan dulu . mase pergi ke keretapi ni abah kite yang hantar kiteorang .


Adik kejap dengan ayah kejap dengan ummi ,
budak yang paling tak geti duduk diam
yang paling banyak soal 



Pukul 10 Pagi tepat keretapi ni terus gerak smpai sane dalam pukul 12 tghari . Sampai jek hujan pulak . So berjejet2 dukung anak-anak pulak nak ke shopping Mall Kluang , mase ontheway ke shopping Mall nampak la bangunan yang ade lukis-lukis Art tu kan . Ajak hasben and anak-anak ke sane paling excited ofcozlah anak-anak , adik sebok suruh amek gambar die bile die sandar ke dinding yang ade art tu :P








Abang Firhad yang tolong amekkan pic nih ^_^












Dah syok bergambar boleh pulak hujan turun lebat , hasben pergi cari payung sementara kiteorang pulak berteduh dekat kedai tepi jalan tu kejap .. And teruskan perjalanan ke shopping mall and ternampak pulak McD , Firhad ajak makan McD , so kiteorang makan tengahari kat sane dulu ..

Lepas makan kiteorang bergerak ke Shopping Mall Kluang tu , pehhh jauh nak mati oiii . memang mase pergi dengan kawan-kawan kemain seronok sebab tak bawak anak kan , ni kene bawak anak hadap lah weii ..

Dah sampai shopping Mall baru rasa lege ya amat .. Sampai sane kiteorang shopping barang anak-anak untuk raya , maklumlah ade sale 70% sape taknak grab kan ? Hasben pulak pergi beli baju raya die pulak .. beli kasut raya anak and selipar Firhad sebab die nak selipar baru sandel die pakai tu sakit katenya .. Kesian mase ni tengok anak-anak yelaa kena berjalan jauh lepastu berdukung berjalan . tapi MashaAllah jugakla perangai masing-masing bile tak tidur kan ..

Dah berjalan and anak-anak pon dah ngaruk so hasben ajak balik ke keretapi balik , tiket balik kite beli siap-siap mase beli tiket pergi ke Kluang , balik dalam pukul 7 petang gerak dari sane .

Ontheway balik terasa penat sangat-sangat dah kami 4 beranak . singgah lah dekat Dobi basuh Pooh and baju anak-anak yang pakai tadi , dorang pon salin baju and tunggu dalam sejam setengah untuk keringkan segala mak nenek yang di basuh tu .



Firhad lagi yang amek gambar nih


Nih pon die selpie . Pandai betul anak bujang ni






pukul 7 suku baru keretapi sampai , hasben jangan cakap la insam paling lege sekali sbab kepenatan yang teramat sangat . yelaa kesian sebab die dukung dedua anak kan .. Masa gerak balik barulah bebudak berdua ni ketiduran yang sangat dengan kepenatan .. 

Sampai sane dalam pukul 9 Malam ,abah jugak yang amek so kiteorang ajak makan lepas makan baru lah kami semua ketiduran sebab esok kerja macam biasa ... Allah sumpah penat sangat . Keesokkan tanya abang nak naik keretapi lagi tak terus die kate taknak ummi . hahahahaha ... 

Love,

3 comments :

  1. Kat stesen kereta api Kluang tu ada warung 'kopi stesen' yang femes tu. Tak singgah ke?

    ReplyDelete
  2. wahhh seronok tu
    anak-anak mesti happy jer naik train

    ReplyDelete
  3. One gets pretty frustrated when they face unanticipated issues while login to the Hitbtc account. Such direct login issues are unable to solve by the users and ultimately, users are unable to open their Hitbtc account. In order to resolve Hitbtc issues, you can ping on Hitbtc customer service number 1-800-665-6722 which is operative during the 365 days in a year. The talented and nimble executives leave no attempts left out in delivering the deserving services to the users in the least time.

    ReplyDelete

Winnie The Pooh Glitter